Megoldás a lélek fájdalmára-Darabokban
Tudatos Élet

Megoldás a lélek fájdalmára

Van aki elássa magában, van aki a zuhany alatt sírja ki magát, de akad aki mindenkinek elpanaszolja.
A fájdalmat különbözőképpen éljük meg.
Viszont egy biztos: senki nem menekülhet előle.

A fájdalom

Az ugye mindenkinek tiszta sor, hogy ha fizikailag fáj valamink, előbb otthoni kúrával próbáljuk javítani. Ha ez nem megy, elindulunk a háziorvoshoz, vagy speciális dokihoz. Attól függ, mennyire vagyunk tisztában magával a fájdalommal.
De az biztos, hogy igyekszünk mindent megtenni azért, hogy minél előbb megszűnjön, és folytathassuk a régi, megszokott életünket.

Ha lelki fájdalmunk van, az már máshogyan fest. Nem keresünk fel orvost, nem próbáljuk meg megoldani otthoni kezeléssel. Egyszerűen az időre bízzuk, hogy segítsen, hogy meggyógyítson.
Pedig a léleknek is néha szüksége van orvosra. Azért is, mert elég gyakran, a lelki és testi fájdalom között bizony van összefüggés.

Megoldás a lélek fájdalmára-Darabokban
Megoldás a lélek fájdalmára

A lelki fájdalom gyógyítása

Gyerekként még elég volt egy gyógyító puszi, és már minden mehetett tovább. Teljesen mindegy, mekkora volt a baj.
Felnőttként pedig sokszor vissza kívánjuk azt az időt, amikor egy puszi mindent megoldott.

Vannak emberek-és úgy gondolom, a felnőtt emberek között ők vannak többségben-akik igyekeznek nem venni tudomást a fájdalmukról. Elnyomják, nem gondolnak rá. „Lapoznak”
Egy időben én is próbálkoztam ezzel, kisebb-nagyobb sikerrel. Viszont azt tapasztaltam, valahogy vagy valahol az elnyomott fájdalom vissza fog jönni. És ráadásul hatalmas erővel.
A szakemberek komoly összefüggést gondolnak testi és lelki panaszok között. Tehát bármilyen fájdalmadat megpróbálod elnyomni, meglehet, az épp egy torokgyulladásban, egy kéz fájdalomban vagy bármely testi megbetegedésben fog jelentkezni.
Ezért én azt mondom, még az is jobb, ha belerúgsz a falba néhányat, minthogy elnyomd a dühöd vagy fájdalmad, és utána lebetegedj.

Van viszont olyan is, aki próbálja elmondani másoknak, úgymond kibeszélni magából a fájdalmát.
A korai pszichológiában például nem volt ilyen. Nem gondolták az orvosok, hogy segíthet, ha a pácienst meghallgatják. Úgy kezeltek mondjuk egy depressziót, mint egy gyomorfájást. Felírták a gyógyszert, és szélnek eresztették a beteget. De azt ma már mindenki tudja, hogy a lélek ennyire nem egyszerű.
Szóval, ha valamilyen lelki gondod van, és van aki meghallgat, akiben megbízol, üljetek le és beszéljetek. Öntsd ki neki a lelked. Még ha tanáccsal nem is tud szolgálni, hidd el, sokat fog számítani, hogy valakivel megoszthattad és nem kell már egyedül cipelned a terhed.

Viszont ha úgy érzed, már senki nem segíthet, menj el szakemberhez. Sokféle pszichológus létezik, jobbnál jobb módszerekkel.
Ők arra esküdtek fel, hogy embereken segítsenek, így nem kell attól félned, hogy kinevet, vagy legyint a problémádra.
Semmiképp ne várj azonnali segítséget, hiszen a léleknek idő kell. Meg kell keresned a szakember segítségével a gyökerét a gondnak, és csak utána jöhet a kezelés. Ne várj egyből csodát. Ne úgy menj oda, mint a sürgősségire hétvégén este, hogy valaki azonnal oldja meg a problémám, vagy vegye ki a hátamból a konyhakést.
Adj időt magadnak, a lelkednek és az orvosnak.

Ahogy bent úgy kint

Ne felejtsd el, a lelket épp úgy kell táplálni mint a testet. A napi folyadék és étel bevitel, a mozgás, a pozitív emberekkel való kapcsolat tartás, a pozitív szemlélet mind-mind segítenek abban, hogy ne csak a tested de a lelked is rendben legyen.
Táplálni kell és fejleszteni önmagad.
Reggel indulás előtt ne csak a tested tedd rendbe, hanem a lelked is.
Smink mellé (vagy helyett) tegyél mosolyt az arcodra.
Hiszen tudod, a mosoly közelebb hozza az embereket egymáshoz.

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem. 
Ha tetszett, kérlek egy megosztással segíts eljuttatni másokhoz is.
Keress bátran Facebook vagy Instragram oldalamon is.
Kriszti

Hozzászólás

%d bloggers like this: