• darabokban.info@gmail.com

A hétvégén tettem ki Instagramra egy feladványt.
Mint mindig, most is nagyon örültem minden egyes válasznak és ezúton is köszönöm mindenkinek aki megnézte és aki játszott.
Visszanézve a videót, engem is komolyan meglepett néhány dolog, amit talán Ti is észrevettetek.
Jöjjenek a kulissza titkok, a megoldás, és a magyarázat.


Életem első videója

Bevallom hősiesen, a közösségi médiába még nem tettem fel egy videót sem, amiben szerepeltem volna.
Így amikor ez a videó elkészült, hetekig tároltam a telómon, és azon gondolkoztam, felrakjam e. Több ember tanácsára beadtam a derekam, akiknek nagyon hálás vagyok.
Egy részt mert rájöttem, így tényleg könnyebben tudom megmutatni nektek ennek az egész nonverbális kommunikáció csínját-bínját, másrészt pedig nem nevettem volna ennyit a hétvégén…magamon.

Problémák videózás közben

Olyan gondokkal küzdöttem ebben a pár percben, amit nem is gondoltam, hogy létezhet, egészen addig, amíg neki nem álltam felvenni.
Mert fejben tökéletesen összeállt az egész.
Tudtam, mit akarok mondani, mit fogok csinálni. De mondjuk azzal nem számoltam, hogy lesz mögöttem egy konnektor, ami nagyon zavart és végig azon koncentráltam, hogy kitakarjam.
Volt olyan, hogy túl affektáltam, összegabalyodott a nyelvem, túl halk voltam, vagy -ahogy az első állításnál is látszik-mondat közben vettem észre, hogy túl közel állok a a kamerához és hátrébb kellett mennem. Ez később tudatosult bennem, hogy megtévesztő lehet számotokra, és ezért bocsi.


Megfejtés és magyarázat

1; Mint ahogy azt az előbb is említettem, megtévesztő lehetett, hogy hátra léptem. Ha ez most egy magán beszélgetés közben történik, nyilván azt jelentené, hogy nem tetszik amit mondok, vagy hallok. Elhatárolódnék a témától. De nyilván, itt nem erről volt szó. Csupán észre vettem, hogy nem vagyok benne a kamerában teljesen úgy, ahogy szeretném.

2; A második állításra is sikerült egy bakit beletennem. De ráadásul úgy, hogy utólag hívta fel a férjem rá a figyelmem. Eredetileg 2013 márciusában jöttem Angliába, nem januárban. De természetesen, ha arra gondoltál, ez a kakukktojás, ezt is elfogadom. Bár ez inkább volt tévesztés mind hazugság.

3; Az eredeti terv szerint ez lett volna a kakukktojás. Itt volt az, amikor a nyakláncomat birizgálom, félre nézek.
A férfiak általában a nyakkendőjüket, mandzsetta gombjukat, órájukat szokták birizgálni szorult helyzetben.
A nők a nyakláncukat, karkötőjüket, árjukat. De a leggyakoribb mégis, mikor a nyakuknál lévő kis gödröt simogatják, birizgálják.
Van olyan is, akinek mondjuk hosszú haja van, hogy „szellőzteti” a haját. (hátra dobálja, kezével megemeli)
Ez nem minden esetben jelent hazugságot. Ez azt jelenti, hogy szorong az illető, és a limbikus rendszer úgy reagál erre, hogy próbálja megnyugtatni őt. Szóval, ezt úgy szoktuk mondani, hogy önnyugtató mozdulat.

Az is egy fontos mozdulata a videónak, mikor lefele nézek. Ha valaki nem mond igazat, általában oldalra, lefele néz. Ha pedig valamin gondolkozik, vagy valamire próbál emlékezni, felfele szokott nézni.
Majd ha valamikor úgy hozza a sors, hogy egy beszélgetés alkalmával próbáltok valamire visszaemlékezni, figyeljétek meg, felfele néztek, miközben gondolkoztok.

Ahogy már korábban is írtam, ne felejtsétek el, a hazugságnak nincs egyetemleges jele. Az alapvonal meghatározása után lehet csak tapasztalni, ha valami eltérő mozdulatot végez az illető. És az sem feltétlenül hazugságot jelent.
A másik nagyon fontos dolog, hogy lásd meg az összefüggéseket. Ha most csak a nyakláncomat birizgálom, az nem biztos, hogy azt jelenti, valamit titkolok. Lehet csak zavarban vagyok mondjuk a videó felvétel miatt. De az, hogy a tekintetem is másfelé irányult, így egyben már lehetett sejteni, ez bizony sántít.


Nekem nagyon tanulságos volt ez a videó, tudom most már, mire kell odafigyelnem. Legközelebb már sokkal jobban fog menni.
Köszönöm, hogy velem tartottál.

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem. 
Ha tetszett, kérlek egy megosztással segíts eljuttatni másokhoz is.
Keress bátran Facebook vagy Instragram oldalamon is.
Kriszti

Hozzászólás

%d bloggers like this: