• darabokban.info@gmail.com

Ezért veszélyes, ha önbizalomhiányod van

Lapozgatva a neten, vagy körbe nézve a világban, rengeteg olyan esetről hallani, hogy embereket becsaptak vagy kicsaltak tőlük pénzt. Rosszabb esetben testi illetve lelki károkat is okoztak bennük.
Gondolnád, hogy ezek egy része az önbizalomhiányra vezethetőek vissza?


A minap volt épp az újságban, hogy egy nőtől valami hihetetlen összeget csalt ki egy vadidegen férfi.
Internetes társkeresőn ismerkedtek meg, majd egy idő múlva valahogy a férfi kicsalta a nő bankszámla adatait. Természetesen a jelszóval és mindennel együtt.
A nőt rendesen le is húzta annyi pénzel, amivel szerintem engem nem tudna (tekintve, hogy soha nem volt ennyire magas összeg a számlámon)

A tanulságot letudhatnánk annyival, hogy soha ne add ki a személyes adataidat a neten vad idegeneknek. De szerintem ezt az esetet érdemes megnézni egy másik szemszögből is.

Veszélyes személyiség vs önbizalom hiányos ember

Tegyük fel, egy netes aplikációt használsz, hogy párt találj magadnak. Rengeteg hibát látsz minden alkalommal magadon, mikor a tükörbe nézel. Szóval ezért is döntöttél a net mellett. Könnyebb így ismerkedni, és lehet, még az első találkozás előtt sikerül annyira megszerettetned magad a másikkal, hogy a külső már másodlagos dolog lesz számára.

Szóval szörfözöl és keresel, mígnem valaki rád ír. Kedves. Annyira kedves, amennyire már nagyon régen volt veled férfi. Szóval egyből megtetszik neked.
Egyenlőre még nem erőlteted az első találkozást, szeretnéd, hogy valóban megkedvelje azt, aki vagy. Ne a külsőd alapján döntse el, hogy milyen vagy valójában.

Szóval, telnek a napok, a férfi egyre jobban tetszik neked, pont azokat mondja, amiket hallani akarsz.
Majd egy ilyen csevegés alkalmával kinyögi, neki nincs pénze. Vagy szeretne neked kedveskedni, de ahhoz a TE számla adataid kellenek.
De az is lehet, nem tud bejutni a netes bankjába, így a tiéden akarja leellenőrizni, működik e egyáltalán az oldal.
(Meglehet, ezek teljesen hülye példák, ezt nézd el nekem, nem vagyok egy csaló típus.)

Ezért veszélyes, ha önbizalomhiányod van
Ezért veszélyes, ha önbizalomhiányod van

Először vonakodsz, mert érzed, ez nem helyes. De a férfi mond még két szép szót, vagy éppen azt mondja, hogy ha ennyire nem bízol benne (amúgy miért is bíznál?) talán jobb lenne abba hagyni és soha többet nem beszélni.
Ez abban a pillanatban megijeszt téged. Dehát annyira jól ment minden. Most ha nem beszéltek soha, elveszted őt és újra vissza mehetsz a rajtkőre. Oda, ahol csak te vagy magaddal, senki nem dicséri a hangod, az ötleteid, a történeteid.
Ebbe belegondolva megrémülsz és engedsz a zsarolásnak. Megadod az adataidat.

Természetesen a férfi lelép, soha többet nem hallasz róla, és a nem kis összeg is elszivárog a számládról mire észbe kapnál.

Az egész már önmagában tragikus, de a legnagyobb baj az, hogy ha megkísérled feljelenteni a rendőrségen, kiderül, ilyen ember ilyen helyen soha nem létezett. Egy kitalált személyiség volt csupán azért, hogy elvigye a pénzed.

Az önbizalomhiányt muszáj orvosolni

Szóval ezért is nagyon fontos, hogy ápold az önbizalmad és önképed. Sajnos vannak olyan férfiak, akik direkt a gyengébb, sebezhetőbb nőkre utaznak. Kihasználják őket, zsarnokoskodni akarnak rajtuk. Irányítani őket, megfosztani minden joguktól.
Nem szabad bedőlnöd a szép meséknek, de ez csak úgy fog menni, ha tisztában vagy az értékeiddel. Tudnod kell magadról, mennyit érsz és kell, hogy legyen egy szint, ami alá már nem mész. Ne hagyd, hogy téged „árazzanak be
Igenis értékes vagy és cselekedj is annak megfelelően.
Ha valaki az érzelmeid által akar zsarolni, tudd, sosem szeretett. Sosem voltál értékes neki. Hidd el, jobb ha elengeded, mert később még nagyobb bajod is származhat belőle. Nagyobb egy anyagi veszteségnél.

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem. 
Ha tetszett, kérlek egy megosztással segíts eljuttatni másokhoz is.
Keress bátran Facebook vagy Instragram oldalamon is.
Kriszti

Hozzászólás

%d bloggers like this: