Egy játék, amiben csak vesztes lehetsz
Tudatos Élet

Egy játék, amiben csak vesztes lehetsz

Néha nem is tudjuk miért van rossz kedvünk. Beleszürkülünk a hétköznapokba, vagy csak egyszerűen jó néha egy kis depi.
Körülbelül egy éve még én is így gondoltam. Rossz kedvem van, hát ez van.
De mi van akkor, ha azt mondom, baj van. Méghozzá a környezeteddel.

Neked hol a mosolyod?

Egyre több emberen látom, és magamon is tapasztalom, hogy rengeteget változtatott rajtunk az elmúlt egy év. A bezártság kissé introvertálttá tette az amúgy is zárkózott társadalmunkat. De ez nem csak a magyarokra igaz. Anglia is változott.
Kevesebb mosoly van az emberek arcán. Ez már abból is leszűrhető, hogy hetente többször kérdezem meg a körülöttem lévőktől, hogy „hol a mosolyod?” Egyszerűen mintha elfelejtenénk mosolyogni.

Nézz körbe

Rájöttem arra is-sajnos a saját bőrömön-hogy nem mindegy, milyen emberek vesznek körül. Néha egyszerűen észre sem vesszük, hogy olyan emberek, akik elszívják a pozitív gondolatainkat, energiánkat, lényünket.
Annyira kritikusak, hogy nekünk már fel se tűnik, hogy bántanak. Annyira megakarunk felelni nekik, hogy a nagy hajszában fel sem tűnik, mit teszünk magunkkal.
Szóval, ha Te is mostanában indokolatlanul sokszor magad alatt vagy, állj meg egy pillanatra és nézz körbe.
Kinek akarsz megfelelni? Kinek a kegyeiért futkosol, mint egy fejetlen csirke?
A főnököd miatt? Egy barátod kedvéért? Szüleid, kedvesed az ok?
Bárki is az, nem szabad elfelejtened egy dolgot: Önmagadat.

Eljött az idő: szelektálj!

Mikor rájössz, ki a porszem a gépezetben, azonnal ki kell iktatnod az életedből. Vagy legalábbis, le kell redukálni a kapcsolattartást vele.
Megbántod? Igen, valószínű.
De az is lehet, hogy nem. Ez amúgy a legjellemzőbb. Ezek az emberek annyira elvannak foglalva magukkal, észre sem veszik, hogy te szép lassan kiszivárogsz az életükből. Esetleg már csak akkor tűnik fel nekik, mikor hiányzik némi szadizás. Nem vagy kéznél. Az elég rosszul esik majd nekik, de addigra te már árkon-bokron túl vagy.

Amit én tettem

Az elmúlt egy év nagyon jó tanítómesterem volt. Két olyan ember jött az életembe, akikről megvoltam győződve, hogy tesznek értem, hogy barátaim. Hajtottam, tepertem azért, hogy figyelmet szánjanak rám, vagy hogy néha rám írjanak.
Elfogadtam tőlük minden kritikát, és próbáltam úgy alakulni, ahogy ők formáltak.
Végül teljesen elvesztettem önmagam. Bekeveredtem egy erdőbe, ahol egyáltalán nem éreztem jól magam.
Mikor már teljesen magam alatt voltam, semmit nem találtam jónak, akkor jött a végső csapás.
Annyira megbátorodtak, hogy nyíltan, szemtől szembe kezdtek el kritizálni. Bíráltak és ujjal mutogattak rám.
Ez volt az a pont ami észhez térített.
Rájöttem, ennek a két embernek nincs keresnivalója az életemben.
Károsak rám nézve.
Egyből megszakítottam a kapcsolatot velük, amennyire csak lehetett. Nem reagáltam az újabb megkeresésekre és kedvesnek álcázott szavakra. Ha akár egy pillanatra is megfordult a fejemben, hogy újra részese legyek a játékuknak, emlékeztettem magam, hogy mit tettek. Minden egyes szót felidéztem magamban tű pontossággal.
Így egyből helyén tudtam kezelni a dolgot, bármilyen fájdalmas is volt.

Csak pozitívan!

Azóta nagyon odafigyelek, kit engedek magamhoz közel. Mennyit mutatok meg magamból másoknak. Kinek mondok el személyes történeteket. Kinek beszélek a családomról. Időt hagyok az embereknek, hogy felszínre hozzák az igazi énjüket. Mert egy idő elteltével már senki nem tudja megjátszani magát.

Igyekezz minél pozitívabb emberekkel körbe venni magad. Olyanokkal, akik értéket adnak át. Akik nem húzzák le az energiádat, nem veszik el az idődet, és nem rombolják az önbecsülésedet. És természetesen te is törekedj arra, hogy tudj másoknak adni értéket. Mert bármikor, amikor beszélsz valakivel, vagy megismerkedsz valakivel, az időtöket adjátok egymásnak. És ha az rombolóan és értéktelenül múlik el, gyakorlatilag pazaroltátok a legnagyobb kincseteket, amit az élet adhat.

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem. 
Ha tetszett, kérlek egy megosztással segíts eljuttatni másokhoz is.
Keress bátran Facebook vagy Instragram oldalamon is.
Kriszti

Hozzászólás

%d bloggers like this: